Mama herenigd met zoon op zijn verjaardag, 20 jaar nadat ze dacht dat hij gestorven was.

Toen Sue McDermott 19 jaar oud was, leerde ze dat ze zwanger was van een lieve babyjongen. Ze zei: “Ik was erg nerveus om het tegen m’n familie te vertellen want ik wist dat ik de baby niet zou mogen houden. We hadden geen geld en de samenleving was toen erg paternalistisch, dus werd me gezegd dat ik schande over de familie zou brengen.” Ze werd aangemoedigd om haar zoon voor adoptie op te geven.

Na zijn geboorte ontdekte ze dat hij hersenverlamming had. “De dokter kwam binnen en zei: ‘Het spijt me maar we denken dat Shaun een plant is’, dat was de term die ze toen gebruikten.”

Toen werd gedacht dat de kans dat Shaun ooit zou lopen, praten of zitten, erg klein zou zijn. Ze zeiden haar dat hij geen gevoelens of gedachten zou hebben, waardoor McDermott moest huilen zoals elke moeder dat zou doen.

Ze nam de hartverscheurende beslissing om hem voor adoptie op te geven. Sindsdien zou ze elke Kerstmis en elke verjaardag aan hem denken. Ze dacht dat hij 20 jaar geleden overleed, maar een telefoontje in november 2016 sprak dat vermoeden tegen.

De beller vroeg McDermott of ze een zoon had die geboren werd in het jaar 1967. Ze bevestigde dit en dan zei de beller haar dat hij naar haar op zoek was.

“Dat kan niet. Hij is dood”, zei ze.

De beller antwoordde: “Nee, hij is heel erg in leven en hij zit hier bij mij.”

Shaun werd verzorgd in een verzorgingstehuis in Victoria. Het personeel merkte dat Shaun erg opgewonden was als andere bewoners bezoek kregen. Het was die spanning die hem volgens verzorgster Kirstin Grayson ertoe bracht ook naar zijn familie op zoek te gaan.

Toen Grayson naar zijn familie op zoek ging, stootte ze op Sue McDermott.

Grayson zegt: “Toen we Sue vonden en met haar praatten, was iedereen hier aan het huilen. Sommige affectie kan alleen een familielid geven. Nu krijgt hij liefde en affectie van Sue en hij geeft dat dubbel terug.”

Vorig jaar tijdens de feestdagen werden Sue en haar zoon voor het eerst in 50 jaar met elkaar herenigd. Het was niet alleen Kerstmis, maar ook zijn vijftigste verjaardag.

De eerste negen maanden dat ze elkaar leerden kennen, hebben ze zoveel over elkaar geleerd. Helaas kan McDermott vanuit Brisbane niet meteen dichter bij Shaun gaan wonen omwille van haar eigen gezondheidsproblemen. Maar ze maakt zich weinig zorgen omdat ze weet dat Shaun in goede handen is.

Ze zegt: “Hij heeft een geweldig leven. Ze behandelen hem allemaal prachtig, ze houden van hem, maar het is niet hetzelfde als moederliefde want ze mogen hem niet kussen of knuffelen. Hij heeft het nog altijd een beetje moeilijk met knuffels en kussen omdat hij dat nooit gekend heeft. Maar nu doen we dat zoveel als we kunnen.”

Bekijk de emotionele video hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Gladwire