Hij nagelt plastic flessen aan een doos en hangt deze vast aan een raam – nu verandert het levens!

Het kan ook warm worden in onze regio, maar het wordt nooit zo ondraaglijk als in bepaalde andere landen. In Daulatdia Bangladesh wonen ongeveer 28.000 mensen, en daar zijn de weersomstandigheden toch een stuk anders.Vele mensen wonen daar in kleine huisjes, soms gemaakt van golfplaten, vaak zonder toegang tot stromend water of elektriciteit.

cooler 1
cooler 2
youtube/#talktome

Om dit te maken, maak een gat in een doos en snijd de bodem van de plastic flessen.

cooler 3
youtube/#talktome

Verbind vervolgens de flessen met het karton schroef de doppen op de fles zoals hieronder.

cooler 4
youtube/#talktome

Hang de constructie aan een open raam of deur en hier heb je een nieuw soort airconditioning.

cooler 5
youtube/#talktome

Het principe is eigenlijk heel eenvoudig en werkt op dezelfde manier zoals wanneer we uitademen. Wanneer je inademt met je mond helemaal open is de lucht warmer dan wanneer je je mond meer gesloten houdt. Dit systeem werkt op dezelfde manier.

Deze nieuwe uitvinding genaamd de Eco-cooler kan de binnentemperatuur tot 5 °C verlagen. De uitvinding werkt het best bij bepaalde bouwconstructies, heel specifiek voor het type huizen die in Bangladesh heel populair zijn.

Het bedrijf heeft beslist om de plannen om deze constructie te maken gratis te verspreiden in de gebieden die dit kunnen gebruiken, zodat de mensen beter kunnen weerstaan aan de zinderende hitte. Dit systeem wordt nu al gebruikt in verschillende dorpen en heeft onmiddellijk resultaat voor de lokale mensen.

Lang leve de recycling-technologie!