Het architectenbureau maakt duurzame huizen van scheepcontainers – het resultaat is adembenemend!

Naast het feit dat we geld willen verdienen en van de welvaart willen genieten is het ook onze taak om goed voor de mensen en het milieu te zorgen. Immers, als we dit verzaken is de toekomst van de mensheid in het geding. Wij hebben nu een verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties die zullen komen.

Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

Het duurzame huis onder constructie (© Jens Markus Lindhe)
Het duurzame huis onder constructie (© Jens Markus Lindhe)

Het Deense architectenbureau genaamd Arcgency uit Kopenhagen houdt zich ook bezig met duurzame ontwikkeling. Ze zijn gefocust op het creëren van duurzame gebouwen en houden daarbij rekening met de levenscyclus van materialen.

Naast ontwerpen, doet het bureau ook veel onderzoek en ontwikkeling van duurzame bouwmethodes. Het bureau is onderdeel van CONCITO, een Deense denktank gefocust op duurzaamheid.

Het WFH huis in China (© Jens Markus Lindhe)
Het WFH huis in China (© Jens Markus Lindhe)

Een voorbeeld van hun werk is het zogenaamd WFH huis. Het huis staat in Wuxi,China en is gebouwd met allerlei duurzame en gerecyclede materialen. Het frame is opgebouwd uit oude containers. Het ontwerp gaat uit van modules, waarbij de containers kunnen worden gezien als modules.

Je kan met de modules een huis bouwen voor één gezin, maar je kan het ook uitbreiden zoals op de onderstaande foto te zien is. Door het modulaire design kan je er ook rijtjeshuizen mee maken.

Het huis werd gebouwd in 2012. De oppervlakte van het is 180 vierkante meter. Het midden van het huis is een luchtige open ruimte wat functioneert als het “hart” van het huis. Het huis heeft vier slaapkamers die voor meerdere doeleinde kunnen worden gebruikt.

Het modulaire ontwerp (© Jens Markus Lindhe)
Het modulaire ontwerp (© Jens Markus Lindhe)

Op het dag liggen zonnepanelen, daarnaast wordt het regenwater opgevangen en ondergronds opgeslagen. Er wordt in het huis veel gebruik gemaakt van natuurlijk licht.

Wij zijn erg onder de indruk van het huis. Als wereld moeten we echt meer duurzaam gaan leven. Dit huis is een voorbeeld dat duurzaam niet per se “minder” betekent. Deel dit mooie huis met je vrienden en familie op Facebook!

De open keuken (© Jens Markus Lindhe)
De open keuken (© Jens Markus Lindhe)
De lenvensruimte (© Jens Markus Lindhe)
De lenvensruimte (© Jens Markus Lindhe)