Dit vrijend koppel in het park wordt door alle voorbijgangers opgemerkt. Wat later staan ze voor de meest gevreesde rechter ter wereld.

Wie in de rechtszaal van Michael Cicconetti uit Painesville, Ohio, terecht komt, kan zich maar beter schrap zetten. Reeds 21 jaar praktiseert de rechter daar wat hij ‘creatieve gerechtigheid’ noemt. Onder het motto ‘oog om oog, tand om tand’, mocht een slachtoffer zelfs eenmaal peperspray in de ogen van de beklaagde spuiten, midden in de gerechtszaak. “Ik wil niet dat mensen op welk moment dan ook terug in mijn gerechtszaal belanden,” laat de rechter en vader van vijf kinderen ons weten. “Daarom deins ik er niet voor terug die lui eens goed te laten schrikken.” Hier heb je een overzicht van zijn meest vindingrijke rechtsplegingen.

  1. Een vrijend koppel wordt in een openbaar park betrapt. De rechter verplichtte deze voorvechters van de vrije liefde om heel het park schoon te maken, met inbegrip van alle rondslingerende, gebruikte condooms. Ook moesten ze een bericht in de plaatselijke krant laten publiceren waarin ze zich bij iedereen die hen had gezien verontschuldigden.

  1. Een vrouw had 35 kittens in het midden van de winter in een bos achtergelaten. Om haar te laten voelen wat ze de dieren had aangedaan, beval de rechter haar in november een hele nacht in het bos door te brengen, zonder deken, eten, water of tent. Maar toen de temperatuur die nacht kelderde, gaf de rechter haar een kleine toegeving: ze mocht een vuurtje maken.

  1. Een man beledigde enkele agenten door ze ‘zwijnen’ te noemen. Als straf moest de kerel zich voor een politiebureau opstellen in het gezelschap van een 350 pond zwaar zwijn. Op een bordje ernaast stond te lezen: “Dit is geen politieagent.”

  1. Een man werd dronken uit zijn auto gehaald. De rechter stuurde hem naar het plaatselijke mortuarium om daar de slachtoffers van auto-ongevallen veroorzaakt door dronkenschap te gaan bekijken.

  1. Een vrouw bedroog een taxichauffeur met de rekening. Michael Cicconetti liet haar in twee dagen 48 kilometer lopen, precies de afstand die de chauffeur met haar had afgelegd.

  1. Een man stal een donatiedoos van het Leger des Heils. Dat geld was eigenlijk voor de daklozen bedoeld. Het verdict: hij moest een dag op straat doorbrengen als dakloze.

  1. Scholieren hadden de banden van een schoolbus plat gestoken. Als gevolg kon een daguitstap van een basisschool de volgende dag niet doorgaan. De rechter liet de jongeren daarom een uitgebreide picknick organiseren als schadevergoeding aan de schoolkinderen.

Michael Cicconetti’s vernuftige uitspraken vrijwaren de overtreders niet van geld- of gevangenisstraffen, maar wel krijgen ze de mogelijkheid alzo hun straffen te verminderen. Echter, wie eenmaal met de meedogenloosheid van deze rechter wordt geconfronteerd, denkt daarna wel twee keer na voor hij of zij opnieuw in zijn rechtszaal terecht komt.

Deel dit verrassende verhaal met je vrienden op Facebook!

Bron: Wikipedia