Als afval smijt men deze hond in een vuilniszak weg. Maar dan ontdekken ze iets ongelooflijks.

Het maakt ons steeds weer sprakeloos zoiets te moeten aanschouwen: dieren die door hun eigenaars mishandeld worden en verhongeren. Maar wat dierenbeschermers van de “Associated Humane Societies Newark Animal Shelter op een dag op een vuilnisbelt ontdekken, choqueert ons meer dan ooit.

afval1

In een plastic vuilniszak vinden ze een hoopje ellende, een hond, die tot vel over been uitgehongerd is. Maar hoewel men het op deze foto niet meteen zou zeggen: deze hond was nog in leven!

afval2

Hoe dit arme dier bij het vuilnis is beland, weet men niet. Maar dankzij zijn chip kan men zijn voormalige eigenaar opsporen. Deze had Patrick, zoals ze de hond noemden, lange tijd honger laten lijden en gewoon toegezien hoe deze uiteindelijk helemaal verhongerde.

afval3

Patrick moest in een speciale dierenkliniek verblijven want zijn leven hing aan een zijden draadje. Uitgemergelde dieren zoals Patrick moeten langzaam terug leren eten, want hun maag is immers geen voeding meer gewend.

afval4

Met kussens en dekens wordt Patrick warm gehouden omdat zijn lichaam zonder lichaamsvet zwaar onderkoeld is.

afval5

Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis wordt Patrick voortdurend geknuffeld en beschermd. Hoewel hij aan de harteloosheid van zijn vorige baas bijna gestorven was, leert hij nu langzaam wat het is om geliefd te zijn.

afval6

En het wonder geschiedt: na enkele dagen kan Patrick al een wandelingetje maken. Hij is nog heel zwak, maar de hoop om helemaal te genezen, groeit met de dag.

afval7

Het duurt een hele tijd voor Patrick helemaal hersteld is. En ondanks zijn liefdevolle verpleging is en blijft Patrick een schuchtere hond die erg mensenschuw is.

afval8

Vandaag is Patrick een pracht van een hond – gezond en fit. Hij straalt van dankbaarheid en geniet met zijn nieuwe eigenares met volle teugen van het leven.

afval9

Mensen die hun huisdieren vreselijk behandelen, verdienen gewoon geen hond. Patricks voormalige eigenaar werd ondertussen voor andere misdrijven vervolgd. Gelukkig heeft men Patrick nooit opgegeven en altijd in zijn herstel geloofd. Zijn dankbaarheid kent geen grenzen en heeft geleerd om alleen mensen die het verdienen zijn vertrouwen te schenken.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met iedereen die je kent!